Waanrode

Rozenlikeur uit het bloemendorp Waanrode

2005: het jaar waarin het bloemendorp Waanrode 25 jaar bestond en waarin de Culturele Dorpsraad zijn 30e verjaardag vierde, werd op een feestelijke wijze ingezet: met de voorstelling van een nieuwe, eigen drank: rozenlikeur.

Voor de keuze van deze drank liet de Dorpsraad zich inspireren door bloemen en dan in de eerste plaats door de roos, de bloem waarmee Waanrode toch wel een aparte affiniteit heeft. Het dorp heeft een roos die haar naam draagt “Waanrode” en waarvan niemand minder dan koningin Paola de meter is en Phil Bosmans van Bond zonder Naam, de peter; benevens Kanegem is alleen Waanrode officieel erkend als Rozendorp.

Er werd gekozen voor een ambachtelijke bereiding van rozenlikeur met echte rozenblaadjes, met de geur, de kleur en de smaak van de roos. Met een alcoholpercentage van 28% is deze lekkere drank door iedereen te appreciëren. De Waanroodse rozenlikeur zit in een stijlvolle designfles, voorzien van een zelfontworpen sprekend etiket met daarop de roos Waanrode.

 

 8   9

 

 

De inhoud van een fles is 0,2 liter (klein formaat) en 0,5 liter (groot formaat). De rozenlikeur wordt te koop aangeboden door de Culturele Dorpsraad Waanrode vzw bij de bestuursleden van de vzw maar ook in Hoevewinkel te Waanrode, de Streekshop te Tienen, likeuren De Gent in Betekom, Druiven Van Camp te Overijse en in Het Moment te Averbode.

Ook wordt de drank regelmatig aangeboden op streekproductenmarkten in Vlaams-Brabant, waar men dan de rozenlikeur kan proeven en aankopen.

Interesse? Bestellen kan via e-mail of telefonisch bij voorzitter Jan Vander Velpen,

tel. 0495 32 87 30 e-mail: jan.vandervelpen@scarlet.be

of dorpsraad.waanrode@scarlet.be .